top of page

Prana Health

Holistisch coaching, yoga & meer

Sao Luis, you have a special place in my heart

Deze blog post gaat niet over where to eat & what to do in Sao Luis.

Dat had je misschien niet verwacht, maar je gaat helemaal begrijpen waarom.


Na een prachtige week onder de Zuiderse zon van Portugal reden we door na Sao Luis. Een deel van onze reis waar zowel Vincent als ik enorm naar uitkeek. Het was even zoeken, maar toen we door de poort van de Portugal Nature Lodge reden wisten we dat we er waren. Thuis.


Waar Lagos voelde als een plek waar ik zou kunnen wonen, voelde het domein van de Portugal Nature Lodge werkelijk als thuis. Het is niet in woorden te omschrijven. Het domein was adembenemend, de stilte was aangrijpend.

Dit was onze plek voor de komende 4 dagen.We werden hartelijk ontvangen door de eigenaars, een Nederlands koppel dat 15 jaar geleden besloot om hun drukke leven achter te laten en naar Portugal te verhuizen.

Wat een droom!


Toen we met de auto verder reden naar onze safari tent konden we onze ogen niet geloven. Wow! Volledig afgelegen met enkel het getsjirp van de krekels op de achtergrond. Op dat moment wisten we het. We are not going anywhere. Dat lieten we de vriendelijke vrouw ook meteen weten toen ze begon over mogelijke uitstapjes en wandelingen.


De nood aan rust en vertragen was groot. Dat voelden we allebei. Het was de ideale moment om te verbinden met die innerlijke stilte, de natuur en elkaar. In alle eenvoud.


Hoe onze dagen eruit zagen? Heel simpel.

EAT – SWIM – SLEEP – REPEAT


Het domein had een prachtige zwemvijver met kikkers en heerlijke ligbanken. En we hadden geluk, want we waren helemaal alleen.


De 4 dagen die wij hier hebben beleefd waren prachtig. Ze hebben mij zo veel geleerd. Zo veel helderheid gebracht. Zo veel dankbaarheid.


De natuur draagt zo veel wijsheid met haar mee. In de zon. In de sterren. Wanneer je hier bewust met verbindt besef je pas hoe mooi alles is. Je bent nooit alleen.


Als je dit leest, dan verzoek ik je om te luisteren naar je gevoel. Want misschien is die nood aan rust en vertraging ook in jou aanwezig.


Het is oké om eens niets te doen. Om te rusten en te doen waar jij zin in hebt.
- Maxime

Comments


bottom of page