top of page

Prana Health

Holistisch coaching, yoga & meer

Goodbye Portugal

Closing of our holiday in Lisbon


Na 4 dagen heerlijke rust stapten we terug de auto in. Bestemming… Lissabon


Voor we ons terug lieten onderdompelen in the city life besloten we, op aanraden van een vriendin, te stoppen in Comporta. Een super tof dorpje gelegen in de natuur en vlakbij de zee. Weer zo’n surfers hotspot!


Wie gingen niet voor het surfen, maar wel voor een heerlijke brunch bij Be Comporta. Een toffe hotspot die het stoppen waard was.
Nadien zetten we onze trip verder. Wat een verschil met Lagos en Sao Luis. Je ziet gewoon het aantal auto’s en gebouwen toenemen met de kilometer. Ondanks de drukte, genoten we wel echt van die vibes. Lissabon is een zalige stad! Where old meets new.


Eerst even inchecken in ons prachtige appartement Pop Saldhana en dan met de metro het centrum in. Ons appartement lag vlakbij het metrostation en we moesten maar 2 haltes om het centrum te bezoeken. Het centrum van Lissabon bruist van de energie. De restaurantjes, de straatmuzikanten en de heerlijke bakkerijen met Pasteis de Nata. (Een must try!) Het is super fijn om ook de drukte van het stad achter je te laten en even door te wandelen naar het water.


’s Avonds genoten we voor de laatste keer van een heerlijke octopus schotel (deze keer wel met foto) bij Sebastiao. Een super hip restaurant in een zijstraatje van het centrum. Niets beter om de laatste avond in te zetten.
Doe er nog een Pastei de Nata van de fabriek in de hoofdstraat bij als dessert en je hart is gevuld met liefde.


Op onze laatste dag in Lissabon was misschien wel de beste. Twee favoriete activeiten: brunch & naar de zoo. Het kind in mij was door het dolle heen.


Voor onze brunch wandelden we naar een hippe brunch bar Hygge. Het was vooral de naam die mij aansprak. Hygge is een Scandische woord dat staat voor genieten in alle rust. Hoe cool is dat? We aten een lekkere toast en een açai bowl met een latte on the side. Ideaal!
Next stop: Lisbon Zoo. Gemakkelijk bereikbaar met de auto, aangezien er een ondergrondse parking voorzien is. Het was lekker rustig in de zoo. Ideaal op een hete dag van 32°C. We genoten van een dolfijnen show en bezochten alle dieren. Wat een prachtig dierenpark! Echt de moeite. Zo groen! De perfecte afsluiter van onze fantastische vakantie in Portugal.


Ga je ooit naar de Algarve? Dat raad ik echt onze rondreis aan. Het was de perfecte combinatie van city & beach, rust & leven.


- Maxime

Comments


bottom of page