top of page

Prana Health

Holistisch coaching, yoga & meer

Bom Dia, Faro

De start van onze roadtrip door de Algarve. First stop, Faro!


11 dagen vakantie. Hoe zalig is dat?

We gaan voor zon, zee & strand.

Flowing on our own pace.


Van Faro naar Lissabon.


Let's go!
Bom dia, Faro!


Na een morning coffee en een dutje op het vliegtuig waren we helemaal klaar om ons avontuur in Portugal te starten. First top, FARO.


Je hoort ze wel vaker, die horror verhalen van hotels die totaal niet lijken op de foto’s van de website. Die brengen toch wel wat spanning met zich mee wanneer je op vakantie vertrekt. Grote shout-out naar onze chauffeur van Klass Car, want door hem werden mijn zorgen gestild. Tijdens de rit naar onze huurwagen geraakten we aan de praat over de mooie plekjes in Faro. Toen hij vroeg naar ons hotel antwoordde ik AP Eva senses. Hij begon meteen verhalen boven te halen van de leuke rooftop parties die hij daar had beleefd. “The most beautiful rooftop in Faro with an amazing view!”. Oef, goed geregeld dus.


Ja hoor, wat een mooi hotel! Gelegen aan de plaatselijke jachthaven en vlak bij Ria Formosa. Een van de 7 natuurwonderen van Portugal. En die rooftop? WOW! Zo’n mooi uitzicht en wat een groot zwembad. Ik kon eindelijk een deftig baantjes trekken op vakantie. Geen waterrat? Als hotelgast krijg je ook toegang tot de gym om de benedenverdieping.


Faro is echt een Portugees stadje met kasseien en gezellige straatjes. Niet giga groot, maar je ervaart wel de typische drukte. Wij hebben de eerste dag ruim de te tijd genomen om wat te landen en te genieten van die warme zonnestralen aan het zwembad.


Wil je Faro wat verkennen? Zeker doen! Alles is te voet bereikbaar. Je vindt er leuke winkeltjes en ook een prachtige Kathedraal. Echt de moeite om hier even binnen te gaan!Ben je met je partner op reis? Dan raad ik aan om een van de sunset boottochten te doen. Vlak bij het hotel staan standjes met informatie over alle mogelijke uitstappen. Van dolfijnen spotten tot fietsen door het natuurpark. Wij kozen voor de boottocht bij zonsondergang. Een prachtige en romantische ervaring, perfect om de dag te eindigen.


Na twee dagen goed bruinen en genieten van de rust aan het zwembad, trokken we er met de auto op uit om Ria Formosa te bezoeken. Ria Formosa is een lagune van 60 kilometer lang die zich uitstrekt over verschillende kleine eilandjes. Je kan er met de boot door varen, fietsen of wandelen. Wij kozen voor de laatste optie. We reden met de auto naar Olhao, een schattig dorpje aan het water, en verkenden samen het prachtige gebied. Ria Formosa heeft een eigen vogelreservaat en een dierenkliniek waar lokale dieren worden verzorgd. Een fantastisch initiatief om zorg te dragen voor moeder aarde. En wat een rust!


Aangezien we dan toch in Olhao waren, bezochten we meteen de lokale Mercado. Love it! Die grote food halls waar je je voeding echt bij de persoon koopt. Dat zouden we in België ook moeten hebben. Ik zou geen foodie zijn, mocht ik op voorhand geen leuke hotspots opgezocht hebben. Je raadt het al, eentje sprong echt uit het oog en laat die toevallig in Olhao gelegen zijn. When in Olhao, visit Cha Cha Cha! Ze hebben een super verse en glutenvrije keuken. De gerechten waren om van te smullen en die raw chocolat cake op het einde moest er gewoon bij. Zoooo goed!
Tip: reserveer op voorhand, want de plaatsen waren gegeerd.


Meer leuke food spots in Faro?

1. Afecto

Op het gevoel naar deze plaats gewandeld en oh wat ben ik dankbaar voor mijn goeie intuïtie. Dit is echt een pareltje! Zo'n leuke sfeer, zo'n mooie plek en de gerechtjes zijn van hetzelfde niveau. Als voorgerechtje namen we de krab kroketjes... WOW! Zo goed! Ik nam de suggestie, tartaar van tonijn en avocado en mijn lief nam voor de eerste van velen inktvis. Inktvis is een lokale specialiteit van de Algarve (dat ga je wel merken ;-) ).


Tip: reserveer op voorhand, want de plaatsen waren gegeerd.


We hadden nog geen reservatie gemaakt, dus het was wat rondlopen voor we deze leuke bar & resto zagen. Eerlijk? Het waren de lichtjes in de bomen die mij aanspraken. Aperitivo heeft een super leuk terras waarbij je iet wat onverwacht een tête à tête kan hebben met vreemden (it's not as bad as it sounds). Ik nam de Sea puff pastry en Vincent nam de Chicken teriyaki. Echt lekker!


Ons laatste restaurantje in Faro lag vlakbij het hotel. We hadden niet veel honger, maar wouden wel nog iets ligt en vers te eten. We waren al eerder voorbij dit restaurant gelopen en de naam is gewoon aanlokkelijk. Ga hier zeker eens langs voor een heerlijk makreel hapje of een salade burrata.


PS: Hongertje aan het zwembad? No worries! De rooftopbar van het hotel had echt heerlijke snacks voor wanneer je gewoon willen blijven chillen.Wat een leuke dagen! We zijn helemaal in de Portugal sferen. Tijd om door te gaan naar onze volgende stop. Lagos, here we come!


- Maxime


Comments


bottom of page