top of page

Prana Health

Holistisch coaching, yoga & meer

Lagos, my second home (or is it my 5th)

Obrigado Lagos!


Wow! Wat was die energie in Lagos zuiver? De heerlijke island vibes geven je een instand rustig en ontspannen gevoel. Het voelt als thuiskomen.


Pas op het moment dat we samen op een rots naar de azuurblauwe oceaan waren aan het kijken, beseften we hoe blij we waren om hier te zijn. Weg van het stad. Weg van de wereld. We gingen van het hotel in Faro met rooftop bar en zwembad naar een ruim appartement (Apartementos Marvela) op wandelafstand van enkele mooie stranden.


Onze tijd in Lagos kan worden samengevat door volgende worden: ZON, ZEE, STRAND & lekker eten natuurlijk. Once a foodie, always a foodie.


Mijn favoriete plekjes in Lagos:

Brunch lover? Dan is Lagos the place to be. Eerlijk, ik zou hier kunnen wonen. In Lagos hangt er een jonge, hippe sfeer en wie jong en hip zegt, zegt brunch & coffee bars.


Op aanraden van een goeie vriendin gingen we onze eerste ochtend langs bij Abigail’s. Een super toffe koffiebar waar je heerlijk gezond en bio kan eten. Wij waren in een hartige bui en kozen voor een toast avocado met een eitje. Nog een pluspunt, in de Algarve serveren ze heel vaak zuurdesembrood. Veel beter voor je spijsvertering! Bij onze plantaardige chai latte kon natuurlijk geen brownie missen en OMG, wat was die lekker! Heaven…


Krijg je niet genoeg van die brunch vibes en hippe tentjes? Ga dan zeker langs bij Black & White coffee. Ik had deze plek al zien passeren op Instagram, dus ik moest er eens geweest zijn. Uiteindelijk twee keer. Een ochtend voor een take-away koffie (we moesten vroeg weg) en onze laatste ochtend voor een heerlijke brunch. Je merkt meteen waarom deze plek zo populair is. Het stijlvolle interieur en de heerlijke gerechten zijn samen met de vriendelijke bediening echt een plezier. Wij deelden een prachtige stapel pancakes met vanilla cream en karamel. Daarnaast nam ik de overnight oats en Vincent een toast met spiegelei.

Tip: probeer op tijd langs te gaan of te kijken of je kan reserveren. Beide plekjes zijn heel gegeerd.


Nog meer food inspiration?

Dit prachtig en kleinschalige restaurant vonden we op goed geluk. Het was op wandelafstand van ons appartement en het was vooral de naam die ons aansprak. Alma Lusa staat voor Portugese Ziel. Hoe mooi is dat? Het was een enorm gezellige plek, met fantastisch lekker eten en een fijne sfeer. Wij namen uiteraard weer de octopus (wat dacht je nu?). Het restaurant wordt uitgebaad door zo'n oprecht vriendelijke man. Het is niet in woorden te omschrijven en deze oprechtheid proef je ook gewoon in het eten.


Wil je hier graag aan eten? Reserveer dan op voorhand!2. Mar

Hier gingen we onze eerste avond eten. We hadden afgesproken met een goeie vriendin van mij die in de Algarve woont. Een super toffe reunion en een fantastisch eetfestijn bij Mar. Met zicht op de zonsondergang genoten we van de verfijnde keuken en Portuguese specialiteiten. Zo namen we als dessert een gekend Portuguees gebakje dat glutenvrij is! Het is gemaakt van johannesbroodpitmeel, amandel en vijgen. Zo lekker! Mar was echt een mooie plek, zeker ook voor een romantische tête-à-tête. En dit op 2 min wandelen van ons verblijf.


3. Mi Mar

Tja, je zit nu eenmaal vlak bij de oceaan dus dan kan je verwachten dat er wel enkele restaurants zijn met het woord Mar in. Mi Mar was de afsluiter van ons verblijf in Lagos. Na lang rondwandelen in de straatjes van de stad kwamen we hier. Een hip tapas restaurant met heerlijke seafood gerechten, leuke lichtjes aan het terras en ja hoor... Een groep Antwerpenaren vlak bij ons. Het was meant to be! Wat hebben we genoten van deze laatste avond. Top plekje in een top stadje.
Lagos is de perfecte uitvalsbasis voor surfers, watersportactiviteiten, wandelliefhebbers en de chilly willy’s onder ons. Wij zijn een combinatie van alle bovenstaanden en hebben hier ook echt van genoten.


Zo gingen we in groep op Kajak tocht, hikten we 3 uur van Lagos naar Luz en bezochten we prachtige stranden. Surfen deden we niet, maar mocht je daar interesse in hebben dan is het kleine strand vlakbij Kaap Sint-Vincent de ideale plek. Ik heb nog nooit zoveel surfers bij elkaar gezien en wat heerlijk om hun te zien flowen op de golven.


Ben je van plan om naar Kaap-Vincent te gaan en Sagres te bezoeken? Dan raad ik je aan om tijd in te plannen voor een tussenstop in Burgau. Een prachtig dorpje met een enorm gezellige sfeer. Maar, het is niet de sfeer waarom wij naar daar zijn gereden. In Burgau is er een fantastisch leuk eettentje Love Burgau waar je… zuurdesempizza kan eten. No kidding, dit was de beste pizza die ik ooit heb gegeten en dankzij de zuurdesembodem had ik geen last van een opgeblazen gevoel achter. Pizza waar je echt van kan genieten dus! Een must try als je het mij vraag!


Wat spijtig dat ons avontuur in Lagos maar enkele dagen duurde, maar de volgende locatie was echt een topper. Next stop, Sao Luis.


-- Maxime

Comments


bottom of page